,

Utstillinger i regi av fotoklubben 2024

Kanskje du har lagt merke til at det er kommet noen bilder i vinduet på lokalene til gamle Parabolflua i Storgata 3? Der har Harstad fotoklubb sine medlemmer fått mulighet til å stille ut egne bilder både for salg og for å vise frem bildene sine. Det var Christina Lorentzen Johannessen på vegne av eierne, som tok kontakt med fotoklubben og lurte på om klubben var interessert å bruke vinduene for en gratis utstilling. De syns det var kjedelig at det skulle være tomme vinduer dekket med gråpapir der i sommer og vi får låne vinduene så lenge lokalet står ledig. Vi er en gjeng på 7 medlemmer som har takket ja til den flotte muligheten til kanskje byens beste utstillingsplass. En av utstillerne kom til og med den lange veien fra Bardufoss der han bor for å stille ut noen av sine bilder.

I år har klubben til sammen 4 utstillinger. I tillegg til utstillingen i Storgata 3, så har klubben en salgsutstilling «Tett på» på Spesialistklinikken, en utstilling i gangen ned til Grottebadet, denne utstilling byttes ut og bildene som tas ut gis til institusjoner i Harstad og omegn. I år går bildene til Enhet for Livsmestring (aktivitets hus og bokollektivet). Det er 13. året vi gir bort bildene fra denne utstillingen. 11. juni kommer det opp helt nye bilder i denne utstillingen. Med mellom 200.000 og 230.000 besøkende i året er dette et flott sted å få vist frem medlemmenes bilder.

I år under Festspillene skal klubben også bidra med en utstilling «I lys av hverandre» i samarbeid med Harstad Litteraturlag. Medlemmer fra Harstad Litteraturlag har skrevet korte tekster i form av poesi og medlemmer fra Harstad Fotoklubb har tolket og levert inn forslag til bilder som passer. I tillegg har medlemmer fra Harstad Fotoklubb sendt bilder som Litteraturlaget har laget helt nye tekster til. En flott og spennende utstilling på Harstad bibliotek. Utstillingen vil være åpen fra søndag 23. juni til og med 29. juni kl.11.00 – 18.00. Velkommen innom!