PORTRETT WORKSHOP v/ BJØRN JOACHIMSEN

Lørdag og søndag 17.-18. oktober hadde vi workshop i portrettfotografering med naturlig lys der vi lærte noen enkle og smarte triks for å få fine bilder av mennesker utendørs.

Å ta gode portretter handler om å beherske flere elementer – som god kommunikasjon, å vurdere lyset, finne flotte omgivelser og bakgrunner utendørs – og litt om kamerainnstillinger. Bjørn Joachimsen demonstrerte hvordan deltakere kan forbedre og justere portrettbildene med enkle grep ved hjelp av redigerings programmene som Snapseed og Lightroom Classic.

Undervisningen foregår gjennom felles demonstrasjoner i felt, samt at deltakerne får øve seg på egen hånd. I øktene med eget arbeid med kamera får deltakerne veiledning underveis. Fotograferingen foregår utendørs og innendørs i Harstad.

Tusen takk til Lise Mortensen, Mona Noor, Kasey Babu, og Teaterlinje Folkehøgskole Harstad som stilte opp som modeller i helga. Og ikke minst tusen takk til Støperiet Harstad som lånte oss lokale i helga, EGON Harstad med god pizza til alle deltaker og Thon Hotel.

Kursholder : Bjørn Joachimsen

Alle bilder og video tatt av Patty Thorbergsen