Kamerakveld – lang lukkertid og makro

Kamerakveld

Kamerakveld arrangeres vanligvis den tredje onsdagen i måneden for  Harstad Fotoklubb sine medlemmer. Her møtes medlemmer for å utveksle erfaringer og lære av hverandre. Det er som regel et tema for hver gang.

Kamerakveld i mai 2020

Tema «Lang lukkertid»

Den 27. mai var 12 av medlemmene samlet i Aspenesfjæra. Temaet var lang lukkertid. Været var ikke akkurat som vi ønsket oss, det var regn og kaldt. Det litt dårlige været stoppet ikke oss, med gode klær og godt humør hadde vi det artig med fotografering.

Elven i Aspenesfjæra er ypperlig til fotografering med lang lukkertid og dette ble et favorittmotiv denne kvelden. Med lang lukkertid trenger man stativ og helst ND filter.

 

Foto: Veronika Sund

Foto : © Patty Thorbergsen

Foto : © Patty Thorbergsen

Kamerakveld i juni 2020

Tema «Makro»

Den 18.juni møtte 15 medlemmer til siste kamerakveld før sommerferien på Trondenes. Før vi startet med fotografering ga Trygve Selmer oss en meget god innføring i makrofotografering. Han gjennomgikk definisjon på hva et makrobilde er, men det finnes flere måter å vurdere om et bilde er makro eller ikke. Han viste oss flere typer linser som man kan bruke og flere typer overganger man kan bruke hvis man ikke har makrolinse.

Dersom noen observerte en gjeng på Trondenes denne kvelden i pussige positurer og i lav høyde så var det Fotoklubben på jakt etter gode motiver. Makrofotografering forgår mye på bakkenivå, vi legger oss langflat og står bøyd i alle retninger for å få den rette vinkelen på det vi vil fotografere.

Foto: Veronika Sund

Makrobilde av Christine Larssen

Foto : © Patty Thorbergsen

Tusen takk for denne gangen. Vi ønsker våre lesere og fotovenner en fantastisk sommer og vi snakkes igjen på neste kamerakveld i september (eller kanskje før).