Fotostudio

Steve forklarer prinsippene for interesserte klubbmedlemmer.

Steve forklarer prinsippene for interesserte klubbmedlemmer.

Tekst: Trygve Selmer
Foto: Knut Olsen

Harstad fotoklubb har kommet godt i gang igjen etter en lang sommerferie, og den aller største nyheten er sannsynligvis vårt nye fotostudio. Et studio som har stått på manges ønskeliste i en årrekke, og i år var omsider tiden kommet for å kunne ta herligheten i bruk.

Studioet er tilgjengelig for alle klubbens medlemmer som har gjennomgått et introduksjonskurs.

Historien bak er spennende. Et tilbakevendende tema i mage år var finansiering. Lysutstyr koster jo en del, men en vel så stor utfordring var lokasjon. Siden klubben ikke hadde eget lokale, og leier Trondenes historiske senter til medlemsmøtene, så ville kostnadene raskt kunne beløpe seg vesentlig høyere enn investeringen i utstyret alene.

Tross alle utfordringene så bestemte klubben seg for noen år tilbake at nå fikk utfordringer være utfordringer, og ildsjelen Stig Gudbrandsen bestemte seg for å gå i bresjen av vårt kalendersalg. Oppstarten ble finansiert med loddsalg på klubbmøtene og tro på stort salg når kalendrene var ferdig trykket. Noe som selvsagt også slo til 🙂

Etter to år med kalendersatsing, og etter hvert også et oppdrag for Harstad Tidende, så ble klubbkontoen fyldigere, og vi fikk midler til både å kunne arrangere workshop for medlemmene og samtidig nok til utstyr. Utfordringen med lokaler var fortsatt reell, men på årsmøtet i februar i år bestemte klubben seg for å satse friskt. Midler ble avsatt på budsjettet, og styret fikk i oppdrag å finne egnede lokaler. Samtidig begynte Mette Eide i klubben. Og i tillegg til en glødende fotointeresse så disponerte hun også et egnet lokale som klubben fikk leie.

Temaet er interessant, og alle ønsker å lære mer. Men denne gangen er det kun basiskunnskapene rundt bruken av studioutstyret som skal på plass.

Temaet er interessant, og alle ønsker å lære mer. Men denne gangen er det kun basiskunnskapene rundt bruken av studioutstyret som skal på plass.


Derfra var veien kort til investering, og arbeidsgruppen jobbet effektivt gjennom våren og sommeren. Og snart var både lokalet profilert, og utstyret på plass. Pr dags dato har vi også fått gjennomført 2 puljer med introduksjonskurs, og takket være Steve Nilsen, som nå har returnert som medlem, ble disse kursene effektivt gjennomført. Så langt kan 20 av totalt 45 medlemmer benytte vårt nye studio.

Vi håper også at denne muligheten, sammen med de øvrige klubbaktiviteter, gjør klubben enda mer attraktiv for våre medlemmer. Studioet er forhåpentligvis et av flere tilbud som bidrar til å gjøre klubben interessant for andre fotointeresserte som tenker på et medlemskap.

[fb_button]