Oppdag Værøy med kamera! – Bjørn Joachimsen [Lofoten]

Dato / tid
Date(s) - 28/07/2016 - 31/07/2016
5:00 pm - 4:00 pm

Sted
Værøy gamle prestegård

Kategorier Ingen Kategorier


NB: Dette er IKKE en klubbaktivitet, kun ment som informasjon om et interessant kurs i nærområdet.

Fotokurs i Lofoten: Bli med til Værøy og bruk noen dager på å utvikle dine kreative sider innen fotografering. På denne  perlen av en øy nesten ytterst i Lofoten er det rike muligheter for fotografering. I løpet av fire sensommerdager på Værøy vil jeg dele fotografiske kunnskaper og gi deg utfordringer og tilbakemeldinger slik at du kan utvikle deg videre innen flere fotografiske uttrykksformer. [Værøy 28.–31. juli 2016]

Målet med kurset er at du først og fremst skal utvikle dine kreative ferdigheter innen å fortelle historier og formidle budskap gjennom fotografi – og skape bilder som engasjerer og utfordrer.

Jeg vil utfordre deg til å utforske flere fotografiske sjangere og uttrykksformer gjennom fire intense fotodager. Portretter, mennesker i landskapet, kulturhistoriske minner, landskapsfoto og ulike kreative og kanskje uvante teknikker vil stå på dagsorden. Jeg vil utfordre perspektivene dine, bokstavelig talt.

Om Værøy
Den lille øya nesten ytterst i Lofoten er kjent på grunn av lundefuglkolonien i fuglefjellet sørvest på øya – og gjennom den sterke malstrømmen i nord. Øya har en lang historie og folk har i tusenvis av år livnært seg gjennom fiske og sanking av dun og egg. Du får bli med høyt og lavt, på strendene, til den store rullesteinsfjæra og den gamle kirken i nord, på vakre utsiktspunkter og til den fraflyttede grenda Måstad. Og ellers rundt det meste øya.

Målgruppe
Alle fotointeresserte som ønsker å søke mer inspirasjon innen fotografering, – og utforske nye teknikker og uttrykksformer – og redigeringsverktøy/metoder.
Forkunnskaper

Dette fotokurset vil by på utfordringer uansett hvilke forkunnskaper du har.

Man må være i normalt god fysisk form for å delta på kurset. (Det er ikke lagt opp til anstrengende fjellturer og høyeste punkt på øya er bare like over 400 m.o.h.)

Arbeidsmåter

  • Bildeforelesninger og inspirasjonsforedrag
  • Praktiske demonstrasjoner i felt
  • Kreative foto-oppgaver som løses av den enkelte i felt.
  • Veiledning
  • Bildevurdering
  • Undervisning i fotoredigering med Lightroom, Photoshop og Snapseed (alt etter hva deltakerne ønsker og foretrekker).

Inspirasjon fra Th. Kittelsen
Kunstneren Th. Kittelsen oppholdt seg en periode av sitt liv på Værøy, Skomvær og Røst og gjorde en rekke arbeider knyttet til Lofoten. I løpet av dette fotokurset skal vi ta fram noen av Kittelsens arbeider – både de som er relatert til Lofoten og andre arbeidet – og la oss inspirere av dem til å skape fotografier.

Link: Oppdag Værøy med kamera! [Lofoten]